Na placu Pigalle i w kuchni Ewy Wachowicz. Pieczone kasztany i risotto doskonałe

Kamil Olek

Kamil Olek

Pieczone kasztany
Pieczone kasztany123RF/PICSEL

Pieczone kasztany, czyli dobro samo w sobie

  • jadalne kasztany 

Kasztanowe risotto według Ewy Wachowicz

  • 300 gramów ryżu arborio (lub innego przeznaczonego do risotto) 
  • 200 gramów ugotowanych i obranych kasztanów jadalnych 
  • 1 litr bulionu warzywnego (lub drobiowego) 
  • 1 cebula 
  • 2 ząbki czosnku 
  • 100 mililitrów białego wina 
  • 50-100 gramów parmezanu 
  • 100 gramów sera gorgonzola 
  • 2 łyżki masła 
  • 2 łyżki oliwy 
  • sól i pieprz 
  • świeży tymianek