Idealne na obiad. Eskalopki ze schabu w sosie jabłkowo-cydrowym Mateusza Gesslera

Beata Łajca

Beata Łajca

Mateusz Gessler
Mateusz GesslerKrystian Szczęsnyhalo tu polsat

Eskalopki ze schabu w sosie jabłkowo-cydrowym z puree ziemniaczanym

  • 750 g schabu środkowego bez kości 
  • 4 gałązki świeżego tymianku 
  • papryka ostra 
  • papryka słodka 
  • kurkuma 
  • 80 g oleju 
  • 100 g klarowanego masła 
  • sól i pieprz 
  • 600 g ziemniaków na puree 
  • 80 g śmietany 30% 
  • 100 g mleka 3,2% 
  • 120 g masła 
  • sól i pieprz 
  • 150 ml cydru 
  • 3 jabłka szara reneta 
  • 4 szalotki 
  • 4 zabki czosnku 
  • miód 
  • 50 ml koniaku 
  • 100 g masła 
  • sól i pieprz 

Jak zrobić schabowe eskalopki Mateusza Gesslera?

halo tu polsat
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?