Granatowa czekolada, czyli dwuskładnikowe pralinki idealne. Prościej już się nie da
Kamil Olek
Szybkie i efektywne, a do tego przepyszne i zachwycające wyglądem? Okazuje się, że można, a wszystko to dzięki zaledwie dwóm składnikom. Pralinki, które serwuje Emiliano Castagna, są bowiem perfekcyjnym połączeniem deserowej czekolady oraz powszechnie dostępnego owocu, za jaki uznawany jest granat. Dwuskładnikową recepturę uznać można zaś za idealne podsumowanie twierdzenia, że najlepsze efekty można osiągnąć dzięki prostocie.
Składniki:
- tabliczka gorzkiej czekolady
- 1 granat
Sposób przygotowania:
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej (lub stopniowo roztapiać w mikrofali).
Pestki granatu wyjąć i dodać do ciepłej jeszcze czekolady, całość wymieszać.
Łyżką nakładać porcje czekolady na pergamin, zachowując odstępy. Schłodzić w lodówce przez minimum 15 minut.
Smacznego!