Granatowa czekolada, czyli dwuskładnikowe pralinki idealne. Prościej już się nie da

Kamil Olek

Kamil Olek

Szybkie i efektywne, a do tego przepyszne i zachwycające wyglądem? Okazuje się, że można, a wszystko to dzięki zaledwie dwóm składnikom. Pralinki, które serwuje Emiliano Castagna, są bowiem perfekcyjnym połączeniem deserowej czekolady oraz powszechnie dostępnego owocu, za jaki uznawany jest granat. Dwuskładnikową recepturę uznać można zaś za idealne podsumowanie twierdzenia, że najlepsze efekty można osiągnąć dzięki prostocie.

Czekolada i granat
Czekolada i granatEuzebiusz NiemiecAKPA

Składniki:  

  • tabliczka gorzkiej czekolady  
  • 1 granat 

Sposób przygotowania: 

Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej (lub stopniowo roztapiać w mikrofali).

Pestki granatu wyjąć i dodać do ciepłej jeszcze czekolady, całość wymieszać.

Łyżką nakładać porcje czekolady na pergamin, zachowując odstępy. Schłodzić w lodówce przez minimum 15 minut.

Smacznego!

halo tu polsat
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas