Gdy ogień spotyka wodę, czyli pikantna zupa rybna Martina Castro

Katarzyna Cichopek, Maciej Kurzajewski i Martin Gimenez Castro
Katarzyna Cichopek, Maciej Kurzajewski i Martin Gimenez CastroDariusz GałązkaAKPA

Pikantna zupa rybna według Martina Gimeneza Castro

  • 2-3 kręgosłupy pstrąga
  • resztki ryby po filetowaniu
  • 300 gramów surowych ogonków krewetek
  • 1 marchewka
  • 1/2 selera
  • 1 pietruszka
  • 4 liście laurowe
  • 1/2 łyżeczki ziela angielskiego
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 papryczka chili
  • 1 koper włoski
  • 2 gałązki selera naciowego
  • 2 szalotki
  • 1 litr passaty pomidorowej
  • 1 pęczek natki pietruszki