Cudnej urody szarlotka od najpiękniejszej polskiej kucharki. Ewa Wachowicz serwuje deser idealny

Beata Łajca

Beata Łajca

Szarlotka
SzarlotkaEuzebiusz NiemiecAKPA

Szarlotka na rubinoli Ewy Wachowicz

  • 400 g mąki  
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia  
  • ½ szklanki cukru  
  • 1 łyżka cukru waniliowego  
  • 200 g masła  
  • 4 żółtka  
  • 1½ kg jabłek (masa po obraniu)  
  • 1 łyżeczka cynamonu  
  • skórka otarta z pomarańczy  
  • 4 -białka  
  • szczypta soli  
  • ¾ szklanki cukru pudru  
  • 2 łyżki bułki tartej  
  • cukier puder  
halo tu polsat
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?