Zielone risotto z pesto i pieczonym łososiem - sprytny sposób na warzywa dla najmłodszych

Redakcja

Redakcja

Zielone risotto z pieczonym łososiem - sprytny sposób na warzywa dla dzieci
Zielone risotto z pieczonym łososiem - sprytny sposób na warzywa dla dzieciAKPA

W "halo tu polsat" zielone risotto z ukrytym pesto ze szpinaku, pietruszki i orzechów pini z pieczonym łososiem

  • Ryż arborio - 250 g 
  • Bulion warzywny - 800 ml (dodawany stopniowo, ciepły) 
  • Cebula szalotka - 1 szt. 
  • Masło - 20 g 
  • Oliwa z oliwek - 1 łyżka 
  • Parmezan - 40 g (starty) 
  • Pesto (domowe lub dobre gotowe) - 3 łyżki 
  • Filet z łososia bez skóry - 500 g (4 kawałki) 
  • Oliwa z oliwek - 1 łyżka 
  • Cytryna - 4 plastry 
  • Sól, pieprz - do smaku 
  • Szpinak świeży - 50 g 
  • Natka pietruszki - 30 g 
  • Orzeszki pini - 30 g 
  • Parmezan - 30 g 
  • Oliwa z oliwek - 70 ml 
  • Sok z cytryny - 1 łyżeczka 
  • Czosnek - ½ ząbka (opcjonalnie, jeśli dziecko toleruje) 
  • Sól - szczypta 
halo tu polsat
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?