Wszystkie kolory francuskiej tęczy na talerzu. Ratatouille i dorada według Mateusza Gesslera

Kamil Olek

Kamil Olek

Dorada z ratatouille
Dorada z ratatouille123RF/PICSEL

Ratatouille z sezonowych warzyw, filet z dorady na maśle oraz ryż jaśminowy

  • 10 gramów świeżej bazylii 
  • 150 gramów czerwonej cebuli 
  • 1 mała cukinia 
  • 2 świeże pomidory 
  • 1 biały bakłażan 
  • 4-5 dużych ząbków czosnku 
  • 80 mililitrów oliwy Pomace 
  • 1 papryczka chili 
  • 350 gramów passaty pomidorowej 
  • 250 gramów bakłażana 
  • 300 gramów papryki (w 3 kolorach) 
  • 15 gramów natki pietruszki 
  • 100 mililitrów białego wina 
  • sól, pieprz, cukier i zioła prowansalskie
  • 4 filety dorady ze skórą 
  • 100 mililitrów masła klarowanego 
  • 4 gałązki świeżego rozmarynu 
  • 1 cytryna 
  • sól i pieprz 
  • 200 gramów ryżu jaśminowego 
  • 2 liście kafiru 
  • 400 mililitrów wody 
  • sól
halo tu polsat
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?