Włoska mozzarella w niewłoskiej odsłonie – otoczona bazyliowym twistem. Receptura Ewy Olejniczak

Redakcja

Redakcja

Panierowana mozzarella
Panierowana mozzarellaAKPA

Chrupiące kulki mozzarelli z warzywami – w sosie bazyliowym

  • 1 średni ziemniak 
  • 1 marchewka 
  • 150 gramów zielonej fasolki szparagowej 
  • 2 łyżki ziaren słonecznika 
  • 4 kulki mozzarelli 
  • 100 gramów świeżej bazylii 
  • 1/2 cytryny 
  • 20 gramów tartego parmezanu 
  • 150 mililitrów oliwy 
  • 3 jajka 
  • mąka pszenna 
  • bułka tarta 
  • sól 
  • olej 
  • kiełki 
halo tu polsat
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?