Takich burgerów jeszcze nie jadłeś. To prawdziwa uczta dla podniebienia

Karolina Szydłak

Karolina Szydłak

Soczysty burger
Soczysty burger 123RF/PICSEL

Przepis na burgery z kaszanki z salsą z małosolnego ogórka i majonezem chipotle

  • 6 bułek maślanych
  • 2 sałaty rzymskie baby
  • 600 g krupnioku śląskiego dobrej jakości
  • 300 g ogórka małosolnego
  • 1/2 doniczki kolendry
  • 2 łyżki marynowanej papryki jalapeno
  • 4 łyżki oliwy
  • 1/2 czerwonej cebuli posiekanej w kostkę
  • 200 g mąki pszennej
  • 150 ml oleju rzepakowego do smażenia
  • 200 g majonezu
  • 50 ml octu jabłkowego
  • 1 łyżeczka papryki ostrej
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżeczka soli
  • miąższ z 1 bułki maślanej
halo tu polsat
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?