Smak Bliskiego Wschodu w europejskiej interpretacji, czyli kofty i tabbouleh w wersji Ewy Olejniczak

Redakcja

Redakcja

Wołowe kofty z tabbouleh i sosem jogurtowym 
Wołowe kofty z tabbouleh i sosem jogurtowym AKPA

Wołowe kofty – z tabbouleh i sosem jogurtowym

  • 300 gramów mielonej łopatki wołowej 
  • 50 gramów białej cebuli 
  • 2 ząbki czosnku 
  • 10 gramów świeżego imbiru 
  • kmin rzymski 
  • mielony cynamon 
  • mielony czarny pieprz 
  • sól himalajska 
  • 10 mililitrów oleju 
  • 35 gramów kaszy bulgur 
  • pęczek natki pietruszki 
  • pęczek świeżej kolendry 
  • pół pęczka świeżej mięty 
  • 1 pomidor 
  • połowa czerwonej papryki 
  • mała czerwona cebula 
  • 2 ogórki kiszone 
  • 3 łyżki oliwy 
  • 150 mililitrów jogurtu greckiego 
  • sól himalajska 
halo tu polsat
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?