Pyszne naleśniki z krabem zapiekane pod beszamelem według przepisu Ewy Wachowicz

Beata Maj

Beata Maj

Zapiekane naleśniki z krabem
Zapiekane naleśniki z krabemAKPA

Przepis na naleśniki z krabem zapiekane pod beszamelem według Ewy Wachowicz

  • 4 jajka   
  • 2 szklanki mąki      
  • 1 szklanka mleka
  • 1 szklanka wody    
  • ½ łyżeczki soli
  • masło klarowane  
  • świeże zioła: tymianek
  • natka pietruszki    
  • parmezan
  • 1 łyżka masła   
  • 2 łyżki mąki   
  • 2 szklanki mleka     
  • ser żółty       
  • 1 szczypta gałki muszkatołowej
  • 5 paczek paluszków krabowych po ok. 100 g
  • 500 g sera ricotta
  • 1 duża śmietana kwaśna
  • sól, pieprz
  • sok z limonki, skórka z limonki