Polska klasyka z francuską nazwą (i to w wegańskiej odsłonie). Fasolka po bretońsku według Ewy Olejniczak

Kamil Olek

Kamil Olek

Wegańska fasolka po bretońsku
Wegańska fasolka po bretońskuJacek KurnikowskiAKPA

Wegańska fasolka po bretońsku według Ewy Olejniczak

  • 400 gramów ugotowanej białej fasoli 
  • 1 czerwona papryka 
  • 1 biała cebula 
  • 1 kostka tofu (około 180 gramów) 
  • 1 ząbek czosnku 
  • 300 gramów pomidorów z puszki 
  • 50 gramów przecieru pomidorowego 
  • 50 mililitrów oleju rzepakowego 
  • 2 sztuki ziela angielskiego 
  • 2 liście laurowe 
  • sól himalajska  
  • suszony majeranek 
  • wędzona papryka
halo tu polsat
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?