Polędwica z dorsza w nietuzinkowym pesto, czyli parowana innowacja według Ewy Wachowicz

Redakcja

Redakcja

Dorsz z pesto
Dorsz z pesto123RF/PICSEL

Polędwica z dorsza w pesto bazyliowym

  • 300-400 gramów polędwicy z dorsza  
  • 1/2 cytryny 
  • 2 łyżki świeżych listków tymianku cytrynowego (opcjonalnie 1 łyżeczka suszonego tymianku i skórka otarta z 1/2 cytryny) 
  • 40 gramów orzechów laskowych  
  • 3 ząbki czosnku  
  • 2 garście natki pietruszki (około 20 gramów) 
  • 1 garść świeżej bazylii (około 10 gramów) 
  • 175 mililitrów oliwy 
  • 1/2 brokułu  
  • 1 średnia marchew 
  • 1/3 małego kalafiora 
  • 1/2 cukinii 
  • 1/2 żółtej papryki 
  • 1/2 czerwonej papryki 
  • 1/2 łyżeczki suszonego rozmarynu  
  • sól, pieprz 
halo tu polsat
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?