​Morska przygoda bez ości, czyli o "tuńczyku" z arbuza i "łososiu" z marchewki

Kamil Olek

Kamil Olek

Kawałki arbuza
Kawałki arbuza123RF/PICSEL

O roślinnych reinterpretacjach morskich klasyków

  • 1/2 większego arbuza  
  • 6 łyżek sosu sojowego  
  • 2 łyżki octu ryżowego  
  • 2 łyżeczki oleju sezamowego  
  • 2 arkusze nori 
  • olej rzepakowy 
  • chili 
  • pieprz
  • 500 gramów marchewki 
  • 2 łyżeczki wędzonej soli (opcjonalnie 1 łyżeczka aromatu dymu wędzarniczego) 
  • 2 łyżki oleju rzepakowego 
  • 2 łyżki gorącej wody 
  • 3 łyżki oleju lnianego 
  • 2 łyżki sosu sojowego 
  • 1 łyżka octu jabłkowego 
  • 2 arkusze nori
halo tu polsat
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?