Leczo z charakterem, czyli paprykowo-kiełbasiany duet w ziołowej odsłonie

Redakcja

Redakcja

Leczo
LeczoAKPA

Leczo z kiełbasą i świeżymi ziołami – na chrupiącej grzance

  • 400 gramów dobrej jakości kiełbasy  
  • 300 gramów świeżych pomidorów 
  • 1 czerwona papryka 
  • 1 żółta papryka 
  • 1 zielona papryka 
  • 300 gramów cukinii  
  • 3 ząbki czosnku 
  • 150 gramów białej cebuli 
  • 500 mililitrów passaty pomidorowej 
  • 100 mililitrów oleju rzepakowego 
  • 1/2 łyżeczki ostrej papryki mielonej 
  • 1/2 łyżeczki wędzonej papryki mielonej 
  • bagietka 
  • 4 łyżki posiekanej świeżej bazylii 
  • 2 łyżki posiekanego świeżego oregano 
  • sól, pieprz 
halo tu polsat
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?