​Lazania bolognese inaczej. Zamiast mięsa — tuńczyk i aromatyczne zioła

Beata Maj

Beata Maj

Lasagne z tuńczykiem
Lasagne z tuńczykiemDariusz GałązkaAKPA

Przepis na lazanię bolognese z tuńczykiem według Martina Castro

  • 1 kg tuńczyka 
  • 4 puszki krojonych pomidorów pelati 
  • 1 biała cebula 
  • 2 ząbki czosnku 
  • 1 doniczka bazylii 
  • 1 kg mąki pszennej 
  • 6 jajek 
  • 500 g startego parmezanu 
  • 1 masło 
  • ½ litra mleka 3,2% 
  • 1 gałka muszkatołowa 
  • 1 łodyga selera naciowego 
  • 1 szklanka wytrawnego czerwonego wina 
  • 2 liście laurowe 
  • łyżka oregano 
halo tu polsat
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?