Faszerowana "gruszka miłości" z osobliwym dodatkiem, czyli bakłażan według Mateusza Gesslera

Faszerowane bakłażany
Faszerowane bakłażanyDariusz GałązkaAKPA

Faszerowane bakłażany z beszamelem i serem gruyère

  • 2 bakłażany
  • 200 gramów mięsa mielonego (najlepszy będzie antrykot)
  • 2 białe cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka posiekanej pietruszki
  • 1 łyżka posiekanego koperku
  • 30 gramów masła
  • 30 gramów mąki pszennej
  • oliwa
  • sól i pieprz
  • 2 duże pomidory
  • 1 łyżka koniaku
  • 100 gramów sera gruyère
  • 30 mililitrów mleka
  • gałka muszkatołowa
halo tu polsat
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?