Krem z żółtej papryki i soczewicy, uzupełniony... wędzonym twarogiem – autorska interpretacja Mateusza Gesslera

Redakcja

Redakcja

Krem z żółtej papryki
Krem z żółtej paprykiAI-generatedhalo tu polsat

Krem z papryki i soczewicy - podany z wędzonym twarogiem

  • 400 mililitrów wywaru warzywnego 
  • 7 żółtych papryk, upieczonych
  • 4-5 ząbków czosnku, upieczonych w folii
  • 2-3 cebule białe, pokrojone w piórka
  • 250 gramów żółtej soczewicy, namoczonej
  • 60 gramów masła klarowanego
  • garść prażonych pestek słonecznika do posypania
  • pęczek świeżej kolendry, posiekanej
  • twaróg wędzony solankowy
  • cukier
  • kmin
  • papryka słodka
  • papryka ostra
  • chili
  • sól, pieprz