Hiszpańskie chorizo, grecka feta i włoska frittata, czyli kuchnia fusion w interpretacji Mateusza Gesslera

Redakcja

Redakcja

Frittata
Frittata123RF/PICSEL

Frittata z chorizo i fetą

  • 4 jajka od zielononóżki
  • 2 surowe chorizo, pokrojone w plastry
  • 40 gramów śmietany o 30-procentowej zawartości tłuszczu
  • 4 ugotowane ziemniaki rattes, pokrojone w grube plasterki
  • 1 mała czerwona cebula, pokrojona w pióra
  • 200 gramów sera feta
  • 2 ząbki czosnku, pokrojone w cienkie plastry
  • 60 gramów grubego szczypiorku, drobno posiekanego
  • 50 mililitrów masła klarowanego
  • 2 papryki ramiro
  • 8 pomidorków cherry, przekrojonych na pół
  • 1/3 łyżeczki papryki słodkiej
  • 1/4 łyżeczki papryki wędzonej
  • sól, pieprz
halo tu polsat
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?