Ewy Wachowicz alternatywa dla zwykłego burgera. Z pstrągiem lub serem prosto z Cypru

Kamil Olek

Kamil Olek

Alternatywa dla burgera
Alternatywa dla burgera123RF/PICSEL

Fishburgery z pstrągiem w roli głównej

  • 2 filety z pstrąga 
  • 2 ząbki czosnku 
  • 1 szalotka 
  • 1 jajko 
  • sól, pieprz 
  • 1/4 kajzerki namoczonej w mleku 
  • koperek 
  • bazylia 
  • kolendra 
  • gałka muszkatołowa 
  • masło klarowane do smażenia 
  • dowolne bułki 
  • sos tatarski 
  • sałata masłowa 
  • ogórek kiszony 
  • pomidor 

Wegetariańskie burgery z halloumi, ananasem i sosem orzechowym

  • 250 gramów sera halloumi 
  • 4 bułki maślane 
  • 1 czerwona cebula 
  • 1 pomidor 
  • 1 awokado 
  • 1 łyżka soku z cytryny 
  • sól sezamowa 
  • 1 ananas 
  • ajwar 
  • sałata 
  • 4 łyżki majonezu 
  • 1 łyżka masła orzechowego 
  • 1 łyżeczka soku z cytryny 
halo tu polsat
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?