Curry z delikatnym kurczakiem kukurydzianym i ryżem jaśminowym według Mateusza Gesslera

Beata Maj

Beata Maj

Curry z kurczakiem i ryżem jaśminowym
Curry z kurczakiem i ryżem jaśminowymAKPA

Kurczak kukurydziany - czym się różni od "zwykłego" kurczaka?

Przepis na curry z kurczakiem kukurydzianym, sezonowymi warzywami i ryżem jaśminowym

  • bulion drobiowy: 100 g
  • kurczak kukurydziany pierś: 300 g
  • cukier brązowy: 5 g
  • czosnek świeży: 10 g
  • fasolka szparagowa zielona i żółta: 80 g
  • groszek cukrowy: 100 g
  • mini cukinia: 100 g
  • mini marchewki: 100 g
  • imbir - świeży: 20 g
  • kiełki fasoli mung: 50 g
  • kolendra - listki: 2 g
  • limonka (80g): 1 szt
  • liście kaffiru: 4 szt
  • ryż jaśminowy : 150 g
  • mleko kokosowe: 200 g
  • olej sezamowy ciemny: 20 g
  • papryka marynowana, grillowana: 80 g
  • pasta curry żółta: 20 g
  • pasta tom yum: 10 g
  • sezam czarny: 10 g
  • sos sojowy: 20 g
  • szalotka fioletowa: 50 g
  • szczypior z cebulą dymką (120g): 10 g
  • trawa cytrynowa: 1 szt