Chrupiąca kanapka na gorąco. Jeden składnik rozbija bank

Beata Maj

Beata Maj

Kanapka z tuńczykiem Tuna Melt
Kanapka z tuńczykiem Tuna Melthalo tu polsat

Kanapka z tuńczykiem Tuna Melt według przepisu Szefa Martina Castro

Kanapka z tuńczykiem Tuna Melt - składniki

  • 300g tuńczyka w oleju 
  • 1 pęczek szczypiorku 
  • 1 seler naciowy 
  • 1 łyżka majonezu 
  • 2 łyżki zielonych oliwek 
  • 2 łyżki musztardy Dijon 
  • 250 ml oliwy extra 
  • 1 cytryna 
  • 1 cebula czerwona 
  • 1 duży chleb na zakwasie pszenno-żytni 
  • 2 małe sałaty rzymskie 
  • Ser żółty w plastrach 

Przygotowanie kanapki Tuna Melt