Zrobisz raz i zapomnisz o smażonym w panierce. Faszerowane grzybami roladki z karpia według Ewy Wachowicz

Beata Łajca

Beata Łajca

Roladki z karpia
Roladki z karpia Michał BaranowskiAKPA

Roladki z karpia z grzybowym farszem z przepisu Ewy Wachowicz

  • 4 filety z karpia  
  • sól  
  • pieprz  
  • 1 łyżka masła
  • 2 pomidory malinowe  
  • sól  
  • cukier trzcinowy do smaku  
  • 1 łyżeczka białego octu balsamicznego  
  • 1 łyżka oliwy  
  • garść natki pietruszki  
  • garść szczypiorku  
  • garść koperku 
  • 250 g  mrożonych prawdziwków lub podgrzybków  
  • ½  cebuli  
  • 1 łyżka masła  
  • Składniki na sos: 
  • 1 cebula  
  • 1 łyżka masła  
  • 100 ml białego wina wytrawnego  
  • 250 ml śmietanki 30%  
  • sól  
  • pieprz  
halo tu polsat
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?