Włoska buntowniczka, czyli "pizza"... na słodko. Nietypowa propozycja Ewy Olejniczak

Redakcja

Redakcja

"Pizza" na słodko
"Pizza" na słodkoAKPA

"Pizza" na słodko – z kremem orzechowym, owocami i pistacjami

  • 330 gramów mąki pszennej typu 00 
  • 65 gramów mąki pszennej typu 450 
  • 200 mililitrów wody 
  • 8,5 grama suchych drożdży 
  • 4 gramy cukru 
  • sól
  • 12 mililitrów oliwy 
  • 200 gramów prażonych, niesolonych orzechów arachidowych  
  • 20 gramów kakao 
  • 5 gramów cukru 
  • 15 mililitrów oliwy 
  • 50 gramów truskawek 
  • 100 gramów banana 
  • 30 gramów łuskanych, niesolonych pistacji 
  • 20 mililitrów syropu klonowego 
  • świeża mięta  
halo tu polsat
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?