​Rolady s modrům kapustům a gůmiklyjzami, czyli tradycyjny obiad prosto ze Śląska

Redakcja

Redakcja

Rolady z kluskami śląskimi i czerwoną kapustą
Rolady z kluskami śląskimi i czerwoną kapustą123RF/PICSEL

Wołowe rolady z kluskami śląskimi i czerwoną kapustą

  • 1 kilogram ziemniaków
  • 200 gramów skrobi ziemniaczanej
  • 1 jajko
  • 1 łyżka masła
  • sól
  • 700 gramów udźca wołowego
  • 3 łyżki musztardy
  • 150 gramów surowego wędzonego boczku
  • 3 ogórki kiszone
  • 1 cebula
  • 1 łyżka masła
  • 1,5 litra wody
  • 1 łyżka skrobi ziemniaczanej
  • sól, pieprz
  • 1 główka czerwonej kapusty
  • 150 gramów surowego boczku wędzonego
  • 1 cebula
  • 1 jabłko
  • 1 łyżka octu
  • 300 mililitrów wody
  • 2 liście laurowe
  • 4 ziela angielskie
  • sól, pieprz
halo tu polsat
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?