Ostatkowe bliny w uwspółcześnionej wersji. Z jajeczno-boczkowym benefitem

Redakcja

Redakcja

Bliny z pastą jajeczną
Bliny z pastą jajecznąAKPA

Bliny gryczane z pastą jajeczną i boczkowym czipsem według Mateusza Gesslera

  • 100 gramów mąki pszennej 
  • 300 gramów mąki gryczanej 
  • 15 gramów cukru białego 
  • 1/6 kostki świeżych drożdży 
  • 500 mililitrów mleka 
  • 5 jajek ugotowanych na twardo  
  • 80 gramów żółtego sera 
  • 1 ogórek kiszony 
  • 80 gramów majonezu 
  • 10 gramów musztardy dijon 
  • 10 gramów tartego chrzanu 
  • 10 gramów szczypiorku 
  • sól, pieprz 
  • 80 gramów wędzonego boczku w plastrach 
  • 1 cytryna