"Najlepsze połączenie składników w historii", czyli sałatka nicejska. Po prostu

Kamil Olek

Kamil Olek

Sałatka nicejska
Sałatka nicejskaJacek KurnikowskiAKPA

Sałatka nicejska według Ewy Olejniczak

  • 1/4 główki sałaty lodowej (opcjonalnie 1 mała sałata rzymska) 
  • 3 jajka ugotowane na twardo 
  • 80 gramów fasolki szparagowej (świeżej lub mrożonej) 
  • 170 gramów tuńczyka w sosie własnym 
  • 6 filecików anchois 
  • 200 gramów pomidorów koktajlowych 
  • 2 ugotowane ziemniaki 
  • 10 czarnych bezpestkowych oliwek 
  • 1 mała czerwona cebula 
  • 1/2 cytryny 
  • oliwa z oliwek 
  • sól himalajska 
halo tu polsat
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?