Czerwona zupa soczewicowa z podpłomykiem według Ewy Olejniczak. Indyjskim dalem inspirowana

Redakcja

Redakcja

Zupa z czerwonej soczewicy
Zupa z czerwonej soczewicyAKPA

Zupa z czerwonej soczewicy według Ewy Olejniczak

  • 100 gramów czerwonej soczewicy 
  • 50 gramów marchewki 
  • 50 gramów ziemniaka 
  • 40 gramów białej cebuli 
  • 10 gramów imbiru 
  • 2 ząbki czosnku 
  • 100 gramów pomidorów z puszki 
  • garść świeżej kolendry 
  • 3 gramy wędzonej papryki 
  • 10-15 gramów soli himalajskiej 
  • 5 gramów mielonego kminu rzymskiego 
  • 5 gramów słodkiej papryki 
  • 5 gramów kurkumy 
  • 5 gramów mieszanki przypraw curry 
  • 10 mililitrów oleju 
  • 100 gramów mąki 
  • woda 
halo tu polsat
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?