Bułeczki twarogowo-grzybowe z pikantną konfiturą jabłkową. Nie jadłeś lepszych

Beata Maj

Beata Maj

Bułeczki twarogowe z przepisu Jurka Sobieniaka
Bułeczki twarogowe z przepisu Jurka Sobieniaka Jacek KurnikowskiAKPA

Przepis na bułeczki twarogowo - grzybowe z pikantną konfiturą jabłkową według Jurka Sobieniaka

  • 4 jajka plus jedno jajko do posmarowania bułek 
  • 500 g twarogu półtłustego 
  • 3 szklanki mąki pszennej 
  • 3 solidne łyżeczki proszku do pieczenia 
  • 50g masła 
  • 1,5 łyżki stołowej soli 
  • 50g suszonych grzybów 
  • 200 g suszonych jabłek bez skóry 
  • 300 ml wody 
  • 1 strączek chilli 
  • 3 ząbki czosnku 
  • 50g oleju rzepakowego 
  • 1/2 pęczku dymki 
  • 1/2 łyżeczki soli 
  • 3 łyżki octu winnego 
  • 1 łyżka miodu