Cukier na smutek, cukier na stres. Dietetyk wyjaśnia, jakie mechanizmy nami kierują i jak sobie z nimi poradzić

Beata Łajca

Beata Łajca

słodycze
słodycze123RF/PICSEL

Cukier na smutek i na stres. Dlaczego zajadamy emocje słodyczami?

Cukier a emocje, czyli dlaczego czekolada na pocieszenie to nie jest dobry pomysł

dietetyk kliniczny Bartek Szemraj w "halo tu polsat"
dietetyk kliniczny Bartek Szemraj w "halo tu polsat"Jacek KurnikowskiAKPA

Zdaniem dietetyka nie trzeba całkowicie rezygnować z cukru

Jak "ugryźć" cukier? Najważniejsze siedzi w głowie

Cukier nie jedno ma imię, czyli na co zwracać uwagę czytając etykiety?

rodzaje cukrów w produktach spożywczych
rodzaje cukrów w produktach spożywczychPolsat
halo tu polsat
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?