Soczysta polędwica z dorsza na parze w sosie smardzowym z warzywnym spaghetti w przepisie Mateusza Gesslera

Beata Maj

Beata Maj

Katarzyna Cichopek, Maciej Kurzajewski i Mateusz Gessler
Katarzyna Cichopek, Maciej Kurzajewski i Mateusz GesslerDariusz GałązkaAKPA

Przepis na polędwicę z dorsza na parze w sosie smardzowym z warzywnym spaghetti i brukselką

  • Polędwica z dorsza - 300 g
  • Sól
  • Pieprz - do smaku 
  • Smardze mrożone 150 g
  • Cebula szalotka - 1 szt
  • Czosnek - 1 ząbek
  • Śmietana 30 % - 300 ml
  • Bulin grzybowy - 100 ml
  • Masło klarowane - 30 g
  • Koperek - do smaku
  • Brukselka - 3 szt
  • Orzechy ziemne - do smaku
  • Marchewka - 2 szt
  • Pietruszka - 2 szt
  • Seler - 1/2 szt
  • Bulion grzybowy - 500 ml