​Risotto podwójnie buraczane. Aromatyczna wersja z kozim serem i czarnuszką

Redakcja

Redakcja

Buraczane risotto
Buraczane risottoAI-generatedhalo tu polsat

Buraczane risotto z kozim serem

  • 500 gramów ryżu arborio 
  • 1,5 cebuli 
  • 2 marchewki 
  • 1/2 pora 
  • 1/4 selera naciowego 
  • natka pietruszki  
  • 3 ząbki czosnku 
  • 50 mililitrów oliwy 
  • białe wytrawne wino 
  • 100 mililitrów koncentratu barszczu 
  • 100 gramów mascarpone 
  • 50 gramów parmezanu  
  • 200 gramów ugotowanych buraczków 
  • 80 mililitrów octu balsamicznego 
  • 40 gramów miodu 
  • 300 gramów koziego sera 
  • 30 gramów czarnuszki 
  • sól, pieprz
halo tu polsat
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?