Szybkie grzanki z patelni z przepisu babci - chrupiące i pyszne, że palce lizać

Karolina Szydłak

Karolina Szydłak

Babcine grzanki z patelni
Babcine grzanki z patelni 123RF/PICSEL

Chrupiące grzanki z patelni - idealne na weekendowe śniadanie lub kolację

Na grzanki połóż ulubione składniki - ma być pysznie i chrupiąco
Na grzanki połóż ulubione składniki - ma być pysznie i chrupiąco 123RF/PICSEL
  • 4 kromki chleba (najlepiej czerstwego)
  • 2 jajka
  • 3 łyżki mleka
  • 1/2 cebuli
  • 1/2 czerwonej papryki
  • około 100 g kiełbasy (możesz zamienić na szynkę) 
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka masła klarowanego
  • 50 g startego żółtego sera (takiego jak lubisz)
  • sól, pieprz, oregano
  • natka pietruszki lub szczypiorek do posypania
  • ogórki kiszone (do podania obok na talerzu) 
halo tu polsat
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?