Mateusz Gessler zrobił z żabnicy danie jak z fine dining. Ten sos blue to mistrzostwo

Beata Maj

Beata Maj

żabnica, smażona ryba
Mateusz Gessler zrobił z żabnicy danie jak z fine dining. Ten sos blue to mistrzostwo123RF/PICSEL

Przepis na wykwintne tournedos z żabnicy z szynką szwarcwaldzką na francuskim toście

  • Żabnica, filet bez skóry - 1 kg
  • Szynka szwarcwaldzka - 12 plastrów
  • Maslołklarowane
  • Papryka ostra mielona - do smaku
  • Kurkuma mielona - do smaku
  • Papier do pieczenia
  • Sól i pieprz do smaku
  • Wykałaczki
  • Rozmaryn świeży - 2 gałązki
  • Czosnek świeży - 2 ząbki
  • Zimne maslo - 120 g
  • Mikrozioła - do dekoracji
  • Kwiaty jadalne - do dekoracji
  • Jogurt grecki - 100 g
  • Majonez -60 g
  • Niebieski ser pleśniowy gorgonzola - 80 g
  • Czosnek świeży - 1 Ząbek
  • Szczypiorek - mały pęczek
  • Sok z cytryny - do smaku
  • Sól i pieprz - do smaku
  • Chleb tostowy - 12 kromek
  • Jajko - 2 szt
  • Śmietana 30% - 50 ml
  • Masło klarowane - 150 g
  • Sól i pieprz - do smaku
  • Ring