Jesienią warto się rozpieszczać. Przygotuj pyszne rogaliki nadziane suszonymi śliwkami

Karolina Szydłak

Karolina Szydłak

Rogaliki ze śliwkami
Rogaliki ze śliwkamiEuzebiusz NiemiecAKPA

Idealne do popołudniowej kawy - pyszne rogaliki z nadzieniem śliwkowym

  • 3 szklanki - mąki pszennej lub orkiszowej jasnej 
  • połowa szklanki - śmietany 18% 
  • 40 g - świeżych drożdży 
  • 1 łyżka - cukru trzcinowego 
  • 2 - jajka 
  • 200 g - masła 
  • powidła z suszonych śliwek 
  • 1 łyżeczka cynamonu 
  • 2 łyżki kakao 
  • lukier: sok z cytryny, połowa łyżeczki cynamonu oraz cukier puder 
halo tu polsat
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?