Lepsze niż na wakacjach. Zapiekanki od Ewy Wachowicz z polską kiełbasą i francuskim sosem

Beata Łajca

Beata Łajca

Maciej Rock, Agnieszka Hyży, Ewa Wachowicz
Maciej Rock, Agnieszka Hyży, Ewa WachowiczJacek KurnikowskiAKPA

Zapiekanki z kiełbasą, pieczarkami i serem, podawane z sosem holenderskim

  • 2 bagietki 
  • 0,5 kg pieczarek 
  • kiełbasa drobiowa
  • 1 cebula
  • masło klarowane 
  • sól 
  • pieprz 
  • 200 g sera żółtego w kawałku
  • szczypiorek do dekoracji
  • 4 żółtka
  • pół kostki masła
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • sól
  • szczypta estragonu
halo tu polsat
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?