Krakowskie śniadanie Mateusza Gesslera. Obwarzanki z trzema pastami - jajeczną, z szynki i z gzika wielkopolskiego

Beata Łajca

Beata Łajca

Obwarzanki krakowskie z pastami Mateusza Gesslera
Obwarzanki krakowskie z pastami Mateusza Gesslera123RF/PICSEL

Krakowskie obwarzanki z pastą jajeczną

  • 3 obwarzanki krakowskie
  • 10 jaj
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżka musztardy sarepskiej
  • sóil i pieprz do smaku
  • 20 g szczypiorku

Krakowskie obwarzanki z pastą z szynki

  • 3 obwarzanki krakowskie
  • 300 g szynki
  • 150 g serka śmietankowego, kanapkowego
  • 1/3 pęczka koperku
  • 4 ogórki konserwowe
  • sól i pieprz do smaku

Krakowskie obwarzanki z pastą z gzika wielkopolskiego

  • 3 obwarzanki krakowskie
  • 200 g gzika (lub twarożku)
  • 2 łyżki śmietany 18%
  • 3 rzodkiewki
  • 1/4 pęczka szczypiorku
  • małe listki rzodkiewki do dekoracji