Owocowy raj według Mateusza Gesslera: kruszonka z jabłkami i wiśniami oraz sorbet truskawkowo-cydrowy

Redakcja

Redakcja

Owoce pod kruszonką
Owoce pod kruszonką123RF/PICSEL

Przepis Mateusza Gesslera na owoce pod kruszonką z sorbetem truskawkowo cydrowym

  • Jabłka i wiśnie mrożone - 1 kg
  • Miód pszczeli spadziowy, spadź iglasta - 2 łyżki 
  • Cukier waniliowy - 20 g
  • Mąka ziemniaczana - 1 czubata łyżka
  • Mąka Tortowa typ 450 - mąka pszenna - 170 g
  • Mąka Krupczatka typ 500 - mąka pszenna - 65 g
  • Masło - 160 g
  • Cukier - 125 g
  • Płatki owsiane - 60 g (opcjonalnie)
  • Truskawki zamrożone - 700 g 
  • Miód pszczeli spadziowy, spadź iglasta - 3 łyżki 
  • Cydr -  80/100ml