Chrupiące sajgonki z szarpaną kaczką. Orientalny hit w wydaniu Mateusza Gesslera

Beata Maj

Beata Maj

Sajgonki z szarpaną kaczką
Chrupiące sajgonki z szarpaną kaczką. Orientalny hit w wydaniu Mateusza Gesslera123RF/PICSEL

Przepis Mateusza Gesslera na sajgonki z szarpaną kaczką i borowikami

  • Papier ryżowy okrągły - 8 szt
  • Szarpana kaczka - 400 g
  • Limonka - 1 szt
  • Trawa cytrynowa - 1 szt
  • Szalotka - 1 duża sztuka
  • Czosnek świeży - ząbki
  • Sos hosin - 100 g
  • Kolendra świeża - 1 pęczek
  • Sezam biały - do smaku
  • Ocet ryżowy - do smaku
  • Borowik suszony - 50 g
  • Imbir świeży - 40 g
  • Chili - 1 szt
  • Piklowana czerwona cebula - 100 g
  • Olej - 300 g
  • Sos słodko-kwaśny - 200 ml
  • Sól i pieprz - do smaku
  • Sałata masłowa - 1 szt
  • Mięta - 1 szt