Chrupiąca zapiekanka Mateusza Gesslera – z serem port salut i prażoną cebulką

Redakcja

Redakcja

Przepis Mateusza Gesslera na zapiekankę z serem i prażoną cebulką
Przepis Mateusza Gesslera na zapiekankę z serem i prażoną cebulką123RF/PICSEL

Przepis Mateusza Gesslera na zapiekankę z serem i prażoną cebulką

  • Bagietka francuska 2 szt
  • Pieczarki 500 g
  • Cebula biała 3 szt, posiekana w kostkę 
  • Czosnek 2 szt, posiekany drobno 
  • Tymianek świeży 2 gałązki, posiekany
  • Czosnek suszony, papryka wędzona, papryka słodka 1 łyżeczka
  • Maslo klarowane 
  • Oliwa truflowa do smaku  
  • Mąka pszenna 7 g
  • Mleko 500
  • Masło 50 g
  • Gałka muszkatołowa 
  • Ser port salut 16 plastrów 
  • Ketchup 
  • Szczypiorek
  • Cebula prażona 
  • Sól, pieprz do smaku