Babka z sezonowym owocem, którego prawie nie używamy do ciast. Hiszpański przepis robi furorę

Beata Łajca

Beata Łajca

Babka z sezonowymi owocami. Hiszpański przepis robi furorę
Babka z sezonowymi owocami. Hiszpański przepis robi furorę123RF/PICSEL

Dlaczego warto postawić na kuchnię sezonową?

Na początku października winogrona są najsmaczniejsze, najtańsze i najlepsze dla zdrowia
Na początku października winogrona są najsmaczniejsze, najtańsze i najlepsze dla zdrowia123RF/PICSEL

Prosta babka z winogronami. Przepis robi furorę w sieci

  • 400 g świeżych winogron 
  • 280 g mąki pszennej 
  • 200 g cukru 
  • 4 jajka 
  • 120 ml oleju lub oliwy z oliwek 
  • 120 ml jogurtu naturalnego 
  • 80 ml mleka 
  • jedne saszetka proszku do pieczenia 
  • skórka otarta z 1 cytryny lub pomarańczy 
  • szczypta soli 
  • opcjonalnie łyżeczka esencji waniliowej