Uczta według "Przyjaciółek". W kuchni Małgosi Sochy i Agi Sienkiewicz (z przepisem w gratisie)

Kamil Olek

Kamil Olek

Agnieszka Sienkiewicz i Małgorzata Socha
Agnieszka Sienkiewicz i Małgorzata SochaAKPA

Śródziemnomorsko z serem w roli głównej. Kuchenne popisy Sochy i Sienkiewicz

Niezapomniana tarta z leśnymi grzybami, kozim serem i orzechami włoskimi

  • 150 gramów mąki pszennej 
  • 100 gramów zmielonych orzechów włoskich 
  • 100 gramów parmezanu 
  • 100 gramów zimnego masła 
  • 1 żółtko 
  • 1/2 łyżeczki tymianku 
  • 1/3 łyżeczki soli 
  • 500 gramów leśnych grzybów 
  • 100 gramów koziego sera 
  • 50 gramów orzechów włoskich 
  • 1 cebula 
  • 1 jajko 
  • 100 mililitrów śmietany (z 18-procentową zawartością tłuszczu) 
  • 50 gramów masła 
  • świeży tymianek 
  • sól i pieprz