Roladki faszerowane gruszką i szpinakiem w kremowym sosie serowym. Propozycja Karoliny Bigos

Karolina Szydłak

Karolina Szydłak

Rozpływające się w ustach roladki faszerowane
Rozpływające się w ustach roladki faszerowane123RF/PICSEL

Eleganckie roladki drobiowe faszerowane gruszką i szpinakiem - według Karoliny Bigos

  • 2 duże podwójne filety z kurczaka (ok. 250 g)
  • szpinak
  • 3 duże gruszki
  • 150 g miękkiego masła
  • 1 łyżka masła klarowanego
  • tymianek
  • sól, pieprz
  • 2 ząbki czosnku
  • 200 g śmietanki 30%
  • 300 g gorgonzoli lub lazura
  • 3 ząbki czosnku
  • sól, pieprz
  • 1 kg ziemniaków
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 łyżeczka papryki wędzonej
  • 1 łyżeczka tymianku
  • 1 łyżeczka suszonego czosnku
  • mix sałat
  • do sosu winegret: sok z cytryny, oliwa, miód
halo tu polsat
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?