Pasztet na kurczaku z rosołu według przepisu Ewy Wachowicz

Redakcja

Redakcja

Pasztet z kurczaka z rosołu
Pasztet z kurczaka z rosołu123RF/PICSEL

Przepis Ewy Wachowicz na pasztet na kurczaku z rosołu

  • 1 kurczak zagrodowy z rosołu
  • 3 marchewki z rosołu
  • 2 pietruszki z rosołu
  • seler z rosołu
  • 400 g wątróbki drobiowej (usmażonej na maśle klarowanym)
  • 1 czerstwa bułka namoczona w mleku
  • natka pietruszki
  • 2 jajka
  • ½ łyżeczki gałki muszkatołowej
  • 1 łyżeczka imbiru
  • 1 łyżeczka majeranku
  • 3 łyżeczki domowej mieszanki przypraw
  • sól
  • pieprz
  • ¼ szklanki rosołu
  • 1/2 szklanki oliwy lub miękkiego masła
  • gałązki rozmarynu
  • 180 g chrzanu
  • 1 jajko
  • 3 łyżki śmietany
  • 2 łyżki majonezu
  • sól
  • pieprz