Łosoś jak z najlepszej restauracji – w wersji miodowo-czosnkowej z ciecierzycą

Redakcja

Redakcja

Łosoś jak z najlepszej restauracji – w wersji miodowo-czosnkowej z ciecierzycą
Łosoś jak z najlepszej restauracji – w wersji miodowo-czosnkowej z ciecierzycą123RF/PICSEL

Przepis na miodowo-czosnkowego łososia z chrupiącą ciecierzycą

  • 1 filet łososia (bez skóry)
  • Sól, pieprz
  • 1 łyżka oleju słonecznikowego
  • 1 łyżka skrobi ziemniaczanej
  • 1 łyżka miodu
  • 3 łyżki sosu sojowego
  • 2 łyżki octu ryżowego
  • Szczypta płatków chili
  • 500 g ugotowanej ciecierzycy (z puszki lub ze słoika)
  • 2 łyżki masła
  • Sól, pieprz, wędzona papryka
  • Posiekany szczypiorek, koperek, natka pietruszki
  • 1 awokado
  • biały sezam
halo tu polsat
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?