To idealny deser na jesień. Przygotuj pyszne ciasteczka według przepisu mistrzyni cukiernictwa

Karolina Szydłak

Karolina Szydłak

Krzysztof Ibisz, Merkurja, Joanna Profus, Paulina Sykut-Jeżyna, Jurek Sobieniak i Maciej Maniewski
Krzysztof Ibisz, Merkurja, Joanna Profus, Paulina Sykut-Jeżyna, Jurek Sobieniak i Maciej ManiewskiDariusz GałązkaAKPA

Jesienią warto rozpieszczać się słodkościami. Z tym wypiekiem poradzi sobie każdy

Składniki potrzebne do przygotowania maślanych ciasteczek

  • 400 g mąki pszennej (typ 550) 
  • 120 g drobnego cukru 
  • 1 szczypta soli 
  • 1 opakowanie cukru wanilinowego
  • skórka z jednej cytryny 
  • 1 łyżka kwaśnej śmietany
  • 3 żółtka 
  • 250 g masła 
Maślane ciasteczka
Maślane ciasteczkaDariusz GałązkaAKPA

Składniki potrzebne do przygotowania kruchych ciastek wyciskanych

  • 300 g masła 
  • 250 g cukier puder 
  • 125 g mąki ziemniaczanej 
  • 180 ml mleka 
  • 1 szczypta soli 
  • skórka z cytryny 
  • 500 g mąki pszennej (typ 550)
halo tu polsat
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?