​Prosto, ale z klasą, czyli indyk w kolagenowym bulionie – z kruchą tartą ziemniaczaną podany. Przepis Jurka Sobieniaka

Redakcja

Redakcja

Indyk z tartą ziemniaczaną
Indyk z tartą ziemniaczanąAI-generatedhalo tu polsat

Indycze medaliony z tartą ziemniaczaną według Jurka Sobieniaka

  • 400 gramów medalionów z indyka 
  • 200 mililitrów drobiowego bulionu kolagenowego 
  • 400 gramów mączystych ziemniaków 
  • 90 gramów zimnego masła 
  • 150 gramów mąki pszennej 
  • 2 żółtka 
  • 80 mililitrów śmietanki o 30-procentowej zawartości tłuszczu 
  • 2 łyżki zimnej wody 
  • 1 ząbek czosnku 
  • tymianek 
  • gałka muszkatołowa 
  • natka pietruszki 
  • parmezan 
  • sól, pieprz