​5-minutowa sałatka z awokado i krewetkami według przepisu Mateusza Gesslera

Redakcja

Redakcja

Katarzyna Cichopek, Maciej Kurzajewski i Mateusz Gessler
Katarzyna Cichopek, Maciej Kurzajewski i Mateusz GesslerAKPA

Przepis na 5-minutową sałatkę z awokado i krewetkami

  • 1 szt. dojrzałego awokado
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 30 g kawioru
  • 80 g krewetek koktajlowych
  • 1/4 pęczka koperku
  • 1/2 łodygi selera naciowego
  • 1/2 szt ząbka obranego czosnku
  • 2 łyżki majonezu
  • sól, pieprz i togarashi - do smaku
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 3 łyżki pikantnego ketchupu
  • 1 łyżka sosu chilli
  • 0,5 łyżeczki sosu Worcestershire
  • sól, pieprz, sok z cytryny - do smaku