Torcik Red Velvet z kremem śmietankowym – idealnie wilgotny i kremowy

Materiał promocyjny

Red Velvet - torcik jak z najlepszej cukierni
Red Velvet - torcik jak z najlepszej cukiernimateriały promocyjne

Przepis na torcik Red Velvet

  • 540 g mąki tortowej
  • 350 g cukru
  • 350 ml maślanki naturalnej od OSM Łowicz
  • 3 jajka
  • 330 ml oleju
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3 łyżeczki kakao
  • czerwony barwnik w żelu
  • 750 g mascarpone śmietankowego od OSM Łowicz
  • 750 g śmietanki UHT 30% Łowickiej
  • 5 łyżeczek cukru pudru
  • 400 g mrożonych malin
  • 250 g świeżych malin
  • 2 łyżki cukru
  • 1 łyżeczka skrobi ziemniaczanej
  • 1 łyżeczka galaretki malinowej
Torcik Red Velvet z kremem śmietankowym – idealnie wilgotny i kremowymateriały promocyjne

Sposób przygotowania:

materiały promocyjne
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?