Białe leczo z kapusty włoskiej, jabłka i gruszki z parzoną kiełbasą

Materiał promocyjny

Leczo powinno wyjść gęste, kremowe i aksamitne
Leczo powinno wyjść gęste, kremowe i aksamitne materiały promocyjne

Mięso ekologiczne - mądry wybór

Gdzie kupić ekologiczne mięso?

Białe leczo z kapusty włoskiej, jabłka i gruszki z parzoną kiełbasąmateriały promocyjne

Co dziś na obiad?

  • 400 g kapusty włoskiej
  • 400-500 g kiełbasy ekologicznej z Mięsnej Paczki
  • 1 duża cebula
  • 1 jabłko kwaśne (np. szara reneta)
  • 1 gruszka dojrzała
  • 30 g masła
  • 1 łyżka oleju rzepakowego
  • 300 ml bulionu drobiowego ekologicznego z Mięsnej Paczki
  • 120 ml słodkiej śmietanki 30 lub 36%
  • 100 g parmezanu
  • 1 cytryna
  • sól, pieprz, szczypta cukru
  • świeży koperek lub natka pietruszki

Przygotowanie:

materiały promocyjne
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?